Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Verdeelkasten

Verdeelkasten als cruciale spil

Verdeelkasten zijn een cruciale spil in de stroomvoorziening op een bouwplaats. Vanaf de bouwmeterkast, waar de elektriciteit op het bouwterrein binnenkomt, zorgen gewoonlijk meerdere verdeelkasten voor voldoende aansluitingen voor elektrische apparatuur op de diverse werkplekken op het bouwterrein. Een verdeelkast bevat gewoonlijk meerdere 220 Volt lichtnet aansluitingen, aangevuld met een aantal 5-polige 380 Volt krachtstroom aansluitingen voor zware elektrische apparatuur en een  4-polige 380 Volt krachtstroom aansluiting. Hiermee is voor vrijwel elk elektrisch gereedschap wel een aansluiting te vinden op de verdeelkast.

Verdeelkasten van AIC zijn ontworpen voor zware omstandigheden

Op een bouwplaats wordt de verbinding tussen verdeelkasten en de bouwmeterkast verzorgd door krachtstroomkabels, dikke elektrische kabels die ervoor zijn gemaakt om onder de extreme omstandigheden op de bouwplaats op een veilige manier stroom te transporteren. Ook de verdeelkasten van AIC zijn ontworpen om onder de zware omstandigheden op de bouwplaats met kou, hitte, regen en modder veilig te kunnen worden gebruikt, samengesteld uit hoogwaardige, robuuste onderdelen, met spatvrije kleppen waarachter de aansluitingen zijn verborgen. Daarnaast moet  een verdeelkast licht genoeg zijn om eenvoudig te verplaatsen, want op een bouwplaats moet flexibel met verdeelkasten worden omgegaan. Als het werk op de ene plek is gedaan, zal een verdeelkast eenvoudig door de bouwvakkers zelf verplaatst moeten kunnen geworden. Dat is ook de verklaring dat verdeelkasten ook wel zwerfkasten worden genoemd: je komt ze namelijk overal op het bouwterrein tegen.

De prijs is geen belemmering om een extra verdeelkast te bestellen

De verdeelkasten uit het assortiment van AIC zijn zonder uitzondering betrouwbaar en makkelijk te hanteren. Bovendien zijn ze gunstig geprijsd, waardoor de prijs geen belemmering is om een extra verdeelkast te bestellen, om zeker te zijn dat op het bouwterrein voldoende verdeelkasten beschikbaar zijn. Wilt u ook zo een prima verdeelkast van AIC bestellen? Of heeft u vragen? Bel dan met 0341 – 41 33 41 of mail naar info@aic.nl.