Abels Transportation
Image default
Pets

Zit er verschil in hooi voor huisdieren?

Hooi of stro is onmisbaar in een huishouden met knaagdieren. Niet alleen moet je hier het hok mee vullen als bodembedekking, maar het wordt ook nog gebruikt om holletjes te maken. Dit doen de dieren van nature en is daarom belangrijk om ze op hun gemak te laten voelen.

 

Zit er ook verschil in?

 

Er zit veel verschil in de soorten bodembedekking die je kunt kopen. Zo heb je bodembedekking voor een konijn. Die houden van kartonsnippers. Hier kunnen ze mee spelen, maar zorgt er ook nog eens voor dat het niet zo gaat stinken. Helemaal met konijnen is het ook prettig dat je niet iedere dag het hok hoeft te verschonen.

 

Ook hennepvezel is een interessante optie. Dit is zoals de naam doet vermoeden gemaakt van hennep en is goed voor je huisdier. Het is bovendien heel erg duurzaam. Al dit soort artikelen kun je kopen in een online dierenwinkel zoals blijhuisdier.nl.

 

Hamsters houden ervan om zich in te graven en hiervoor is in ieder geval een diepe kooi aan te raden. Hiermee kunnen ze diep genoeg graven en gooien ze niet zo snel de bodembedekking buiten de kooi. Stofzuigen is vaak een dagtaak als de kooi niet diep genoeg is.

 

Niet iedere hamster heeft dezelfde smaak wat betreft bodembedekking, dus hooi kopen om het uit te proberen is een aanrader. Zo kom je er snel genoeg achter of je hamsters genoeg kruip ruimte kunnen maken met de bedekking. Hooi is verstandig, want dit neemt aanzienlijk meer vocht op dan stro. Je zou anders moeten blijven schoonmaken en dit is op de lange termijn vervelend en ook nog eens kostbaar.

 

Denk er met het bestellen om dat het vaak om grote verpakkingen gaat. Probeer daarom altijd bij je normale bestellingen één zak te bestellen in plaats van in een keer veel. Dit scheelt je snel in de verzendkosten, wel zo fijn.