Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Waarom zou je een bakwagen leasen?

Een bakwagen kan je zien als een kleine vrachtwagen, iets groter dan een bestelbusje. Perfect voor bijvoorbeeld verhuizingen, het vervoer van meubels of andere grote artikelen voor je bedrijf of iets bezorgen. Daarbij is het handig dat je voor het besturen van een bakwagen aan je rijbewijs B al voldoende hebt. Je kunt daarom voor het gemak een bakwagen kopen, maar leasen is eigenlijk veel aantrekkelijker. Een bakwagen of bestelbus leasen brengt meer voordelen dan er één kopen, en hieronder vind je een klein overzicht van enkele van de belangrijkste punten waarom.

Minder geldzorgen

Wanneer je een bakwagen koopt voor je (kleine) onderneming, doe je dit meestal vanuit je persoonlijke spaarrekening of de reserves van je bedrijf. Dit gaat ten koste van je liquide middelen, en je winst. Bij een bakwagen leasen heb je deze kosten niet. Je betaalt per maand een bedrag dat je makkelijk kunt betalen zonder reserves of dergelijke aan te hoeven breken. Hierdoor heb je meer speling in je geld en kun je meer zaken doen waarmee je verder kunt groeien.

Ook voor individuen is leasen handiger. Je zit namelijk niet met kosten aan onderhoud, belastingen en reparaties. Je betaalt alleen voor het gebruik en de brandstof. Hoe meer je met de bakwagen rijdt, hoe voordeliger leasen wordt.

Fiscale voordelen

Ook na de aanschaf van de bakwagen kun je meer halen uit leasen dan kopen. Leasen is iets anders dan huren, omdat je bij leasen ook echt de eigenaar wordt. Dit kan zorgen voor een aantal fiscale voordelen, vooral voor ondernemers. Het wordt bijvoorbeeld aangemoedigd eerder met een bakwagen te rijden dan een vrachtwagen, vanwege onder andere het milieu. Als eigenaar van de bakwagen kun je van deze fiscale voordelen profiteren en dus meer financiële meevallers krijgen.

Naast voordelen op het gebied van geld biedt een bakwagen leasen ook gebruiksvoordelen. Zo kun je wanneer je de bakwagen niet meer nodig hebt deze eenvoudig retourneren aan het leasebedrijf, zonder te hoeven betalen voor maanden dat je hem niet gebruikt. Qua gebruik is en blijft de bakwagen heel bruikbaar, wat je vooral kunt ervaren door zelf achter het stuur te gaan zitten.