Abels Transportation
Image default
Household

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterontharder?

Een waterontharder kan heel handig zijn voor in je huis. Het helpt je kalk tegen te gaan een voorkomt dat je veel moet poetsen of dat bijvoorbeeld je wasmachine eerder kapot gaat. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een waterontharder en hoe weet je of het goed is? In dit artikel vertellen we je precies hoe het zit.

 

Waar moet je op letten?

 

Allereerst is het handig om te vertellen dat er meerdere soorten waterontharders zijn. De grote industriële machines en de magnetische waterontharders. In dit artikel gaan we het over deze laatste hebben. Deze ontharders zijn iets makkelijker te plaatsen voor een consument en behoeft geen technische kennis of iets dergelijks. Nadat je het in huis hebt sluit je het zonder problemen zelf aan op je leidingen.

 

Voordat je echter aan de installatie begint moet je er eerst een kopen natuurlijk. Om je te helpen met je keuze kun je daarom op waterontharderlease.nl een hoop reviews vinden waarin verschillende ontharders met elkaar vergeleken worden.

 

Belangrijke zaken in deze vergelijking zijn natuurlijk de prijs, maar niet onbelangrijk, ook de magnetische kracht. Een magnetische waterontharder werkt namelijk aan de hand van twee magneten die je op je waterleiding schroeft. Door de kracht die hiertussen ontstaan kan kalk zich minder makkelijk vormen en gaat het kalk in je drinkwater tegen.

 

Deze magnetische kracht wordt uitgedrukt in Gauss en kun je meten met een Gauss meter. Hoe hoger de metingen, hoe hoger de magnetische kracht en dus hoe beter de werking. Tussen de verschillende vergelijkingen op waterontharderlease vind je bijvoorbeeld de amfa4000 waterontharder test vergeleken met de Aquamag 7000. De prijzen en Gauss metingen staan duidelijk voor je op een rij, waardoor je hopelijk makkelijker een keuze kunt maken voor een geschikte ontharder. De prijzen kunnen tot slot de laatste doorslaggevende factor zijn.