Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Verstopte afvoerleiding? Lees deze tips!

 

Heeft u een verstopping in één van uw afvoerleidingen? Lees dan dit artikel. Door het lezen van dit artikel weet u voortaan precies hoe u korte metten kan maken met de verstopping. Zo hoeft u niet onnodig een dure loodgieter in te schakelen en kunt u zelf binnen een half uur af zijn van uw verstopping. Of het nou vui of vet is, met onze tips zorgt u dat de verstopping binnen no time is verholpen.

Tip 1: de zwanenhals leegmaken

Wat veel mensen niet weten is dat u de zwanenhals van uw sanitiare voorziening met regelmaat schoon moet maken. Door de zwanenahals schoon te maken haalt u niet alleen de verstopping weg, maar door dit met regelmaat te doen voorkomt u ook nog eens een verstopping in de toekomst. De zwanenhals zit onder uw wasbak en kan door open te draaien schoon worden gemaakt. Vergeet bij het opendraaien niet een emmer te plaatsen onder de wasbak, want er kan namelijk veel vuil uit de zwanenhals komen.

Tip 2: de oude vertrouwde rubberen ontstopper

De rubberen ontstopper is in veel gevallen nog steeds een zeer effectieve methode om te zorgen dat een verstopping wordt weggehaald. Door de rubberen ontstopper op het afvoer putje te zetten en een paar keer hard heen en weer te bewegen, kan een kleine verstopping al worden verholpen. Wanneer dit nog niet lukt, kunt u de ontstopper eerst gebruiken op een klein laagje water en vervolgens een aantal keer hard op en neer bewegen. Na dit een aantal keer te hebben gedaan, moet u de rubberen ontstopper hard van het afvoerputje aftrekken. Herhaal dit een aantal keer en uw verstopping is gegarandeerd verholpen!

Bent u nog steeds niet van uw verstopping af? Bel dan uw loodgietersbedrijf. Zij kunnen u eenvoudig van uw verstopping afhelpen door professionele apparatuur en zorgen dat de verstopping ook niet meer terugkomt.