Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Veiliger op de weg met een groot voertuig

Stel je voor: je rijdt met je cavaran op de autosnelweg, je kinderen beginnen honger te krijgen en je benzinetank zou ook wel wat voeding kunnen gebruiken. Je besluit dus om aan het volgende tankstation af te slaan om eten te halen en benzine te tanken. De juiste moment kiezen om de afrit in te gaan is niet zo makkelijk door het beperkte zicht van wat er achter je gebeurt. Eens aan het tankstation is ook de parkeerplaats in en uit rijden ook geen makkelijke taak.

Dit zijn problemen die iedereen die af en toe met een groot voertuig of aanhanger rijdt wel kent. Niet alleen mensen die met de camper of caravan op vakantie gaan, maar ook camionchauffeurs, boeren in hun landbouwmachines, hulpverleners in de ambulance of brandweerwagen of mensen die hun paarden vervoeren in een paardentrailer. Dit zijn allemaal situaties waar het rijgemak en de veiligheid verminderen door het gebrek aan een volledig zicht bij het rijden. Dit zijn situaties waarin een achteruitrijcamera set een handige oplossing kan bieden. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat bestuurders van grote voertuigen een goed zicht hebben op wat er achter en rond het voertuig gebeurt. Ook elimineert het de dode hoek, een van de gevaarlijkste dingen aan grote voertuigen. De achteruitrijcamera zorgt zo voor een veel hogere veiligheid bij het rijden, zowel voor de bestuurder en de passagiers als voor andere personen in het verkeer, en geeft de bestuurder meer rijgemak.

Een voorbeeld van zo’n camera set is een Orlaco achteruitrijcamera. Een set bestaat uit een camera die achteraan of aan de zijkanten van het voertuig dienen geïnstalleerd te worden, afhankelijk van waar de bestuurder zijn zicht op de omgeving wil verbeteren, en een monitor. De monitor is een lcd scherm dat in het voertuig wordt geplaatst en waar de bestuurder de camerabeelden kan volgen.

https://www.vanzwitserland.nl