Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

transportkisten

In diverse soorten en maten kun je tegenwoordig transportkisten kopen en dit kan zowel fysiek als online. Dit handige hulpmiddel kun je perfect gebruiken voor het transport van grote partijen goederen. Ze zijn stevig, ze zijn makkelijk te verplaatsen vanwege de handvaten erop en zijn ook zeer geschikt voor het vervoer van breekbare materialen. Transportkisten zijn er in veel verschillende vormen. Zo kun je ze stapelbaar kopen, maar ook niet stapelbaar. Zo hebben sommige transportkisten een speciaal aangebrachte stapelrand waardoor de verschillende transportkisten perfect op elkaar te stapelen zijn. Er zijn transportkisten met een glad oppervlak en ook varianten met stucco oppervlak, met wieltjes en zonder wieltjes en er zijn transportkisten die speciaal gemaakt zijn om bijvoorbeeld in het vliegtuig mee te kunnen, of juist op zee.

 

De lading en vervoer

Welke transportkist voor jou persoonlijk het meest geschikt is hangt voor een groot deel af van het soort materiaal wat je gaat vervoeren. Zo is er voor elektronische apparatuur bijvoorbeeld een schokbestendige en stootvaste transportkist nodig om deze materialen veilig te vervoeren. Daarnaast is het in het geval van elektronische apparatuur ook nodig om een waterdichte transportkist te gebruiken omdat de apparatuur anders kapot gaat. Ook is het natuurlijk van groot belang dat transportkisten, veelal massaal vervoerd door grote bedrijven, tegen een flinke stoot kunnen. Er wordt vaak mee gegooid, tijdens vervoer kan het zijn dat er transportkisten omvallen en op lopende banden kan er ook van alles mis gaan. Veiligheid tijdens het vervoer is dus van essentieel belang en een stevige transportkist voorziet in dit belang.

 

De verschillende varianten

Er zijn nogal wat eisen waar deze kisten aan moeten voldoen. Zo moeten ze, in het geval van internationale verplaatsing via het luchtruim, tenminste 100 vluchten hun werk kunnen blijven doen en door een onafhankelijke organisatie zijn getest. De inhoud moet natuurlijk ten allen tijde worden beschermd en dus is het belangrijk dat het materiaal waarmee men lading wil vervoeren uitvoerig getest wordt. Een DJ die zijn dure producten, zoals mengpanelen en versterkers, wil vervoeren, zal dit natuurlijk met zo min mogelijk risico willen doen. Juist om deze reden is het van enorm belang dat transportkisten gemaakt zijn van zeer sterk materiaal wat schokbestendig en stootvast is, tegen temperatuurschommelingen bestendig is en langdurig mee gaat. Want je wilt ook niet maandelijks een nieuwe transportkist hoeven kopen.