Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Snorscooter kopen online

Wat is eigenlijk het verschil tussen een snorscooter en een bromscooter? En wat zijn de voordelen van een snorscooter in het dagelijks verkeer? Rijden op een snorscooter heeft meer voordelen dan je denkt, laten we de meest gehoorde voordelen van een snorscooter eens op een rijtje zetten:

 

Verschil tussen een snorscooter en een bromscooter

Een snorscooter is begrensd op 25 km/u, je rijdt op het fietspad als dat aanwezig is, en anders binnen de bebouwde kom op de openbare weg. Een helm dragen is niet verplicht. Een bromscooter is begrensd op 45 km/u, je rijdt binnen de bebouwde kom op de openbare weg en daarbuiten wordt je omgeleid naar het fietspad. Je bent verplicht een helm te dragen.

 

Wist je dit al?

  • Je moet bij aanschaf kiezen voor een snorscooter of bromscooter, later veranderen is niet mogelijk.
  • De namen snorscooter en snorfiets of bromscooter en bromfiets betekenen hetzelfde.
  • Motorisch is hetzelfde model in een 25 km/u uitvoering en 45 km/u meestal gelijk, alleen de begrenzer is anders afgesteld.

 

Voordelen van een snorscooter in het dagelijks verkeer

 

  1. Omdat je op het fietspad mag rijden kun je zeker in drukke steden vaak sneller op de plaats van bestemming komen.
  2. Je hoeft geen helm te dragen op een snorscooter, het mag uiteraard wel. Een open jethelm kan je wat bescherming bieden zonder je hele gezicht te bedekken.
  3. De meeste snorscooters hebben een “buddyseat” zodat je met twee personen kunt rijden op één snorscooter. Omdat er geen helmplicht is hoef je ook voor de passagier geen helm mee te nemen.
  4. Binnen de bebouwde kom rijd je op het fietspad als deze aanwezig is. Op wegen zonder fietspad mag je op de openbare weg rijden binnen de bebouwde kom. Zo kom je overal, de weg is van jou!
  5. Met een snorscooter ben je niet beperkt tot de zomer en mooi weer. Met een beenkleed ben je beschermd tegen de kou, een windscherm beschermt je tegen regen en insecten.
  6. Een snorscooter rijdt veel zuiniger dan een auto, dat zul je merken bij het benzinestation!

 

Je ziet steeds meer snorscooters rijden op de weg, bovenstaande voordelen laten zien hoe interessant een snorscooter is voor het hedendaagse verkeer.

https://www.fastfuriousscooters.nl