Abels Transportation
Image default
Transport and Transportation

Op zoek naar een plateauwagen?

Er zijn veel verschillende plateauwagens. Het kan dus moeilijk kiezen zijn als je niet weet waarin deze verschillen. De verschillende uitvoeringen hebben effect op de prijsklasse. Één ding is zeker; er is vast een plateauwagen die voor jou geschikt is. In deze blog gaan we uitleggen wat een plateauwagen is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een plateauwagen?

Een plateauwagen is een aanhangwagen met wielen onder de bak. Ook hebben deze wagens aluminium borden. We kunnen deze wagens ook verdelen onder “geremd” en “ongeremd”. Een ongeremde plateauwagen aanhanger is eigenlijk een normale plateauwagen zoals we die kennen. Deze wagens beschikken niet over een oplooprem. Dat houdt in dat die niet meer dan 750 kg mag wegen als die geladen is. De ongeremde plateauwagens zijn er als enkelasser en als dubbelasser. Daarnaast zijn er dus ook geremde plateauwagens. Deze beschikken wel over een oplooprem, in tegenstelling tot de ongeremde type. Een geremde plateauwagen kan in sommige gevallen wel tot 3500 kg beladen worden! Dit grote verschil komt dankzij het vermogen om meer te remmen wanneer je auto vertraagd.

De voordelen

Een plateauwagen kent veel voordelen. Het beschikt over een topmerk remsysteem en een waterbestendige vloerplaat gemaakt van betonplex. In het geval dat er een deuk wordt gereden in een van de borden, is er geen reden tot paniek. Dat komt omdat de scharnieren aan de buitenkant zitten waardoor de borden gewoon dicht gaan. Een ander voordeel dat met zich meebrengt, is dat je het makkelijk vol kunt laden met de borden omlaag. Vervolgens kun je het simpel omhoog brengen. De plateauwagen beschikt over meerdere vestiging punten, zowel aan de binnenkant als er buiten. Deze bestaan uit haken en ogen wat het eenvoudig maakt om de lading vast te zetten.

Neem een kijk bij Konag

Bij Konag vind je aanhangers van uitstekende kwaliteit. Zij beschikken over een grote voorraad aan plateauwagens. Het is zelfs mogelijk om een aanhangwagen custom made te laten bouwen. Bij Konag produceren ze namelijk ook aanhangers. Je kunt dus bepaalde wensen doorgeven om er een persoonlijk wagen van te maken. Je kunt er kiezen uit enkelas, tandemas of tridemas aanhangwagens. Mocht je niet zeker weten welke aanhanger het meest geschikt is voor jou, neem dan vrijblijvend contact op.

https://www.konag.nl/