Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Hoe Amazon drones inzet om pakketten te vervoeren

De logistieke wereld gaat in een snelle vaart vooruit. Een laatste zeer opvallende ontwikkeling die we kunnen constateren is dat het grote concern Amazon nu test om betsellingen met drones te bezorgen. Er wordt op dit moment op verschillende testocaties, waaronder in Engeland, getest of deze methode aanslaat.

Hoe werkt het?

Als klant plaats je een bestelling in de webshop van Amazon. Woon je binnen een straal van twintig kilometer binnen een distributiecentrum, dan wordt je pakketje met een drone op een landingsplaats bij je huis bezorgd. Dit gaat geheel automatisch.

Hiervoor dien je wel een landingsplek voor de Amazon drone in je tuin te hebben, of bijvoorbeeld op je oprit. Zo kan de drone namelijk met een camera herkennen waar deze moet landen.

Voordelen

De voordelen hiervaan zijn natuurlijk erg groot. Zo kunnen we ons goed voorstellen dat bestellingen nu vele malen sneller aan zullen komen aangezien ze niet door het verkeer hoeven met een chauffeur en vrachtauto. De drone kan heel eenvoudig naar jouw huis vliegen zonder daarbij gehinderd te worden door ander verkeer. Ook is het hele proces geautomatiseerd, waardoor het eenvoudig is om kosten te besparen.

Nadelen

Er zijn ook wel wat nadelen vooralsnog te herkennen. Zo moet je wel beschikken over een ruimte waar de drone kan landen, woon je bijvoorbeeld in een flatje dan zal dit een struikelblok vormen. Daarnaast dien je in de buurt van een distributiecentrum te wonen angezien drones op dit moment nog niet zo ver kunnen vliegen.

Zie jij het al voor je? Een bestelling plaatsen die binnen een uur in je tuin wordt bezorg? Het concept lijkt ons in ieder geval erg gaaf. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Op Drone123.nl lees je er alles over.