Abels Transportation
Image default
Home and Garden

Een ronde eettafel past altijd

Als je een tafel koopt moet die aan allerlei eisen voldoen. De tafel moet de juiste afmetingen hebben, passen binnen je interieur en liefst lekker degelijk zijn. Dat betekent dat je keuzes moet maken, helemaal als je de ambachtelijke meubelmakers van Tafel99.nl aan het werk zet om een tafel op maat voor je te maken.

Bij een maatwerk tafel heb je heel veel opties. Drie zaken springen als eerste in het oog: de kleur van het tafelblad, het gekozen onderstel en de vorm. Vreemd genoeg merken we weleens dat er heel diep is nagedacht over de eerste twee, maar dat de vorm van de tafel eigenlijk nooit besproken is.

En dat terwijl er zoveel meer mogelijk is dan een standaard rechthoekig tafelblad. Denk maar eens aan de voordelen van een mooie ronde tafel.

Smaken verschillen

Misschien past een rechthoekige tafel simpelweg niet bij je smaak. Niet iedereen wordt enthousiast van harde hoeken en rechte lijnen. Een ronde tafel heeft meer vloeiende vormen en voelt voor velen wat vriendelijker.

Ronde tafel is beter in te passen

Wanneer je interieur veel ronde vormen en vloeiende lijnen bevat is het logisch om dit ook voort te zetten bij de gekozen tafel. Een rechthoek temidden van al die rondingen, dat werkt gewoon niet. Tegelijkertijd is het heel goed mogelijk om een ronde tafel tot zijn recht te komen in een interieur waar rechte vormen dominant zijn.

Gezelliger

Een van de belangrijkste pluspunten van een ronde tafel is dat je elkaar veel makkelijker kunt aankijken. Bij een rechthoekige tafel vallen sommige mensen wat uit het zicht. Bij een ronde tafel kan iedereen aan het gesprek deelnemen. Dat is wel zo gezellig.

Geen scherpe hoeken

Ben je tegen de hoek van de tafel aangelopen? Goede kans dat je daar nog dagen of weken aan herinnerd werd door een grote blauwe plek. Met een ronde tafel heb je geen scherpe hoeken waar je jezelf aan kunt bezeren.

Efficiënter gebruik van ruimte

Wist je dat je aan een ronde tafel meer mensen kwijt kunt dan aan een rechthoekige tafel van vergelijkbare omvang? Bovendien kun je al het eten mooi in het midden serveren, zodat iedereen naar hartenlust kan opscheppen. Dankzij deze voordelen kun je toe met een iets kleinere tafel. Er blijft dus ruimte over.

Een ronde (eet-)tafel op maat

Is een mooie ronde tafel het enige wat bij jou thuis nog ontbreekt? Neem dan contact op met www.tafels99.nl. Maak een afspraak om de showroom in Zevenaar te bezoeken, of ga in gesprek met één van onze adviseurs. Op basis van jouw wensen maken we met veel plezier een mooie ronde tafel op maat!