Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Een grondige Inspectie van speeltoestellen

Inspectie van speeltoestellen is wettelijk verplicht

Sinds het jaar 1997 is bepaald dat een periodieke inspectie van speeltoestellen vereist is. Dit dient te worden geregeld door de beheerder van de betreffende speeltoestellen of speeltuin. Wat is precies de reden van deze juridische eis en welke voordelen heeft een goed inspectie van speeltoestellen?

Motivatie achter de speeltoestelinspectie

Het is niet voor niets dat er sinds 1997 wettelijk toezicht is op de staat waarin speeltoestellen verkeren. Er deden zich relatief veel ongevallen in speeltuinen voor, die na onderzoek te maken bleken te hebben met de bouw en onderhoudsstaat van de speeltoestellen. De inspectie van speeltoestellen moet ongelukken voorkomen. Deze keuringen worden uitgevoerd door gediplomeerden van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en stellen hoge eisen aan de gebruiksveiligheid van speeltoestellen in speeltuinen. Zo moeten de toestellen goed gemonteerd zijn en veilig in gebruik zijn. Ook de valondergrond moet – voor het geval er een kind van het speeltoestel afvalt -, aan specifieke veiligheidsnormen voldoen. Een van de onderdelen is ook regulier onderhoud, waarbij onder meer bouten en moren aangedraaid worden, er smeer in de lagers gestopt wordt en de apparaten op deugdelijkheid getest worden.

De voordelen van een grondige inspectie van uw speeltuin

U kunt via ons altijd een gecertificeerd expert inschakelen om te voldoen aan de wettelijke eisen voor speeltoestelcontrole. Ook bieden wij milieuvriendelijk, veilig en NVWA-gekeurde toestellen aan die u met vertrouwen kunt gebruiken om uw speeltuin mee te bouwen. Vraag bij ons na wat de mogelijkheden op dit gebied zijn en wij maken graag een offerte op maat voor u op. Aangepast op uw speciale wensen! Graag tot ziens!