Abels Transportation
Image default
Offers

Drie redenen waarom jaloezieën zo efficiënt zijn!

Al millennia lang voorzien we onze ramen van verduistering. Waar we dat voorheen met gordijnen deden, kunnen we dit nu ook doen met rolgordijnen en jaloezieën. Gordijnen zijn misschien nog steeds de meest sierlijke optie, maar ze zijn minder praktisch dan andere opties. In deze blog bespreken we waarom de jaloezie zo efficiënt is, vergeleken met het gordijn en het rolgordijn. Hierin belichten we de praktisch aspecten en waarom het goed past in huidige stijlen. Lees dus vooral verder en ontdek de mogelijkheden van deze jaloezieën.

 

Geniet van volledige privacy

Door de losse vorm van gordijnen, kunnen ze je niet altijd voorzien van volledige privacy. In veel gevallen zijn mensen begluurd doordat gordijnen niet volledig gesloten waren. Dit voorkom je met jaloezieën. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor je een raam precies afsluit. Een jaloezie heeft een stevige en vaste vorm waarmee je de zichtbaarheid vanaf buiten precies kan bepalen. Dit kan ook erg handig zijn wanneer je de lichtinval iets wil beperken, bij een ondergaande zon. 

 

Bepaal precies de lichtinval

Je kan dus ook precies de lichtinval bepalen met een jaloezie. Dit werkt veel praktischer dan bij een gordijn of rolgordijn. Bij jaloezieën kan je namelijk precies de balkjes sluiten naar wens. Dit kan je helemaal openen, of helemaal sluiten. Daarnaast kan je een jaloezie ook een beetje openen of sluiten. Met een rolgordijn lukt dit niet, tenzij je het niet helemaal naar beneden rolt. Met een gordijn zal je nooit precies de lichtinval kunnen bepalen, door de losse vorm.

 

Een toevoeging aan jouw inrichting

Naast het praktische element, zijn jaloezieën ook erg stijlvol. Zo zijn ze bij verschillende aanbieders, zoals RaamDecoratieDeal, verkrijgbaar in verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor een aluminium jaloezie voor in een moderne inrichting. De strakke vorm en de praktische functie van jaloezieën maken het een toevoeging voor de hedendaagse inrichting. Daarnaast heb je meer onderhoud aan vieze gordijnen, dan aan vieze jaloezieën. Probeer daarom eens een geschikte jaloezie te vinden voor in jouw woning. De kans is klein dat dit niet lukt!

https://raamdecoratiedeal.com/