Abels Transportation
Image default
Auto

De eerste vakantie met de auto

Tegenwoordig is er veel bekend over hoe slecht het is voor het milieu en de aarde om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Daarnaast rijden er niet zo veel internationale treinen meer als vroeger en kunnen de kosten van een gezinsvakantie met de trein heel erg oplopen. Het is opvallend dat er een enorme toename daardoor is in het aantal mensen dat met de auto op vakantie gaat. Hoewel dit voor veel vrijheid en gemak zorgt, zijn er ook dingen waar rekening mee gehouden moet worden om zorgeloos op vakantie gaan. Misschien twijfel je nog of een vakantie met de auto wel iets voor jou is. Misschien ga je zelfs wel speciaal een auto kopen zodat je makkelijk road trips kan maken. Lees vooral verder om goed voorbereid qua kennis op pad te gaan.

De voorbereiding

Uiteraard begint het allemaal bij het beschikken over de juiste auto met de juiste uitrusting. Ga je in de sneeuw naar de bergen? Zorg dan voor een krachtige auto met winterbanden en sneeuwkettingen. Ga je met veel mensen op weg, zorg dan dat iedereen genoeg beenruimte heeft. Als er kinderen meegaan is het verstandig om te zorgen dat er vermaak is voor de kinderen in de auto. Mocht je zelf niet de juiste auto hebben, kijk dan of je misschien een auto wilt huren. Reken ook uit hoe groot de afstand is die je gaat rijden en of je genoeg bestuurders hebt om af te wisselen. Rijd nooit te lang achterelkaar, dit kan voor concentratieverlies zorgen.

Het vertrek

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat dan krijg je duidelijk een bericht over hoe lang van te voren je op het vliegveld moet zijn en wat er allemaal wel en niet mee mag. Natuurlijk heb je noodzakelijke reispapieren nodig zoals een paspoort en jouw tickets en boarding pass. Daarnaast mag je geen vloeistoffen of scherpe voorwerpen mee. Als je met de auto op vakantie gaat dan zijn dit dingen die je allemaal zelf moet bedenken. Heb je ergens een overnachting geboekt onderweg of wil je niet ’s nachts in de bergen rijden? Reken goed uit hoe laat je moet vertrekken om veilig op je bestemming aan te komen. Communiceer deze vertrektijd goed aan je mede reizigers en laat iedereen op tijd bij de auto zijn. Bedenk ook of je grenzen overgaat en wat er wel of niet toegestaan is in het land van bestemming. Gaat er een huisdier mee? Neem dan altijd het paspoort van het huisdier mee en kijk goed welke inentingen het dier dient te hebben. Vergeet niet de informatie van de wegenwacht, auto dealer en een garage mee te nemen voor pech onderweg. Houd rekening met niet overal een internetverbinding hebben.