Abels Transportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Assemblage na spuitgieten

Spuitgieten is een vormgeef techniek waarbij kunststof dat wordt aangevoerd als granulaat of poeder wordt gesmolten tot een massa en onder hoge druk wordt ingesloten in een matrijs waarvan de holte de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt u het gewenste product. Binnen het proces zijn er een aantal belangrijke stappen.

Het proces

Van het idee van een product naar het eindproduct is een lastige weg, maar voor HSV TMP niet te lastig. Ten eerste wordt het idee bestudeerd en wordt er gekeken naar de uitvoerbaarheid van het idee. Wanneer het idee uitvoerbaar blijkt, worden er matrijs tekeningen gemaakt op basis van het gewenste materiaal en de afgesproken dimensies. Wanneer deze tekeningen kloppen, wordt de matrijs geproduceerd, waarna er eerst proefversies worden gemaakt. Op dat moment kan de productie van start. Veel producten kunnen echter niet in een keer worden gemaakt. In dat geval moeten verschillende losse onderdelen apart worden gemaakt. Deze losse onderdelen worden dan later gecombineerd in de assemblage fase. 

De assemblage fase

Tijdens deze fase worden alle losse onderdelen samengevoegd tot een compleet eindproduct. Dit kan simpel zijn, maar ook heel complex. Dat ligt aan het aantal onderdelen en materialen. Afhankelijk van de noodzakelijke handelingen, vindt assemblage handmatig of geautomatiseerd plaats. Vaak worden de losse onderdelen eerst bewerkt, de zogenaamde nabewerking. Denk hierbij aan snijden, ponsen en frezen. Scherpe randjes kunnen worden glad gemaakt en er kan een glanzende laag worden toegevoegd. Na de afwerking van de losse onderdelen worden deze onderdelen ook daadwerkelijk samengevoegd. 

Spuitgieten bij HSV TMP

Wilt u grote kunststof vormdelen, behuizing of andere onderdelen laten spuitgieten? Bij de beste spuitgieterij HSV TMP hebben wij tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen en enorm veel kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken. Onze kennis zetten wij graag in bij het waarmaken van uw productideeën. Daarnaast denken wij ook graag mee over de ontwikkeling van uw kunststof producten. Open communicatie is daarom erg belangrijk voor ons. Om de meest betrouwbare producten te leveren communiceren wij goed met onze opdrachtgevers en denken wij mee waar dat nodig is. Neem dus een kijkje op onze website en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? Klik hier