Bezienswaardigheden in Gdynia

Abelstransportation

Bezienswaardigheden in Gdynia

Gdynia is een Poolse havenstad gelegen in het noorden van Polen. Het stadje stamt uit de 13e eeuw waar het ooit begon als een klein vissersdorpje. Hedendaags is het uitgegroeid tot een grote havenstad met een sterk contact met onder andere Zweden. De stad bestaat tegenwoordig uit bijna 250.000 inwoners. In zo’n grote stad is natuurlijk genoeg te doen, van een kathedraal tot een dierentuin en een Scandinavisch restaurant.

Scandinavisch restaurant GaRD

Een unieke ervaring om te beleven is de Scandinavische keuken. De basis van de Scandinavische keuken is het vermaken van je familie, vrienden en natuurlijk jezelf! Het menu bij GaRD is daarom zo gemaakt dat er voor iedereen wel iets is te vinden. Het Grill-menu biedt de optie om jouw favoriete gerecht uit te kiezen en deze vervolgens zelf aan te kleden met allerlei bijgerechten. Naast dit Grill-menu heeft GaRD ook een typische Scandinavische menukaart met echte klassiekers zoals de Zweedse gehaktballen, Noorse Kabeljauw, Deens Smörrebröd en nog veel meer. Een echte aanrader is daarom het Scandinavische restaurant GaRD in Gdynia. GaRD is te vinden in het Courtyard Waterfront Hotel Gdynia.

Akwarium GdyƄskie

Dit zeeaquarium is een prachtige attractie in Gdynia. Vergeleken met andere zeeaquaria in Europa is het klein maar de veelzijdigheid aan verschillende vissen maakt veel goed. Tijdens de gehele tour kan er gebruikt worden gemaakt van de audio gids. Met behulp van een tracker in het apparaatje wordt je locatie bevestigd en weet de audio gids exact voor welk aquarium je staat. Hier wordt dan vervolgens de passende informatie bij gegeven. Ideaal voor de mensen die ook wat informatie willen bij het bezoeken van de prachtige kleurrijke vissen.

Zoo Wybrzeza

Voor een relatief lage prijs kan je al toegang krijgen tot deze prachtige dierentuin. De dierentuin is de op 1 na grootste van heel Polen en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je loopt rond in een schitterende omgeving waarbij je alle soorten dieren kan vinden die je in een dierentuin zou verwachten. Van olifanten en giraffen tot stokstaartjes en verschillende vogels. Deze dierentuin is een must see als je in de buurt bent!

Oliwa Kathedraal

Vlakbij Gdynia ligt het stadje Gdansk. In dit leuke stadje staat een Pools trots, de Oliwa Kathedraal. Naast het prachtige esthetische uiterlijk van de kathedraal is ook het innerlijk een prachtige bezienswaardigheid. De Kathedraal is gebouw tussen de 13e en de 18e eeuw en met zijn 107 meter hoogte is het de hoogste kerk van polen. In de kathedraal wordt meerdere keren per dag een orgelconcert gespeeld wat op zich reden genoeg is voor een bezoekje, maar als u de trap naar boven volgt vindt u een tentoonstellingen van figuren en molentjes die bewegen op de muziek. Een prachtig spektakel wat u niet mag missen.

https://gardtastescandinavian.com/pl/gard-gdynia/